Publicitat
Publicitat

La travessa de natació i la marxa nocturna tenen més inscrits que l'any passat

Mil persones han participat en els dos actes esportius més multitudinàries de la Festa Major de l'Escala com són la travessa de natació i la marxa nocturna de l'Anxova. A la Travessa van inscriure's, segons l'organització, 660 persones mentre que que a la marxa, 350. També ha estat un cap de setmana on el segon equip de futbol ha disputat el primer amistós.

La travessa de natació de l'Escala ha tingut més inscrits respecte a l'edició de l'any passat. Segons l'organització, la xifra ha estat de 660 quan l'edició anterior es van fregar els cinc-cents. La temperatura i l'estat del mar van ajudar. 

El recorregut més llarg, el de 2.200, que anava des de la platja de Riells fins a la de les Barques, va haver-hi pràcticament 350 inscrits. Els més ràpids, en categoria masculina, van ser Simon Barbieux, Nil Ibañez i Gerard Roura. Tots tres van arribar junts a la meta, els va separar uns segons. Barbieux aturava el cronòmetre als 26 minuts i 18 segons. Tres segons després entrava Ibañez i sis després Roura. Aquest va ser el podi masculí mentre que el femení va tenir com a protagonistes Zoe Werlik, Júlia Coll i Alba Roldan. Welik completava el circuit amb 29 minuts i 49 segons.

A l'itinerari dels 900 metres, Joel Arredondo, Biel Ibañez i Pablo Domenech van ser els millors, però la més ràpida va ser Júlia Coll que arribava a meta després d'11 minuts i 46 segons. Arredondo finalitzava nou segons més tard. Les segones posicions van ser molt lluitades Ibañez va entrar tres segons abans que Domenez, igual que Núria Gifreu que va tenir com a perseguidores a Paula Carmona i Anna Vegas.

I als 600 metres, els tres primers classificats van ser Alan Mateo, Marc Pla i Guillermo Boerio. Grau Palazon va estar a punt de robar-li el tercer lloc a Boerio que va entrar un segon més abans. Cal destacar el temps de Mateo, que va ser de 9 minuts i 41 segons. I les tres més ràpides van ser Blanca Costa, Mariane Ahumada i Gina Artigas. Ben a prop, Martina Iguacel, Elia Vim i Daniela Pérez. 

Explicar també que l'escalenc Adrià Carreras va fer els tres recorreguts, un entrenament prèvi a l'Ironman que disputarà a Niça el pròxim 10 de setembre. Al recorregut més llarg, el de 2.200 metres, 33 minuts, 23 segons; al de 900, 13,11 i al de 600, 11.34.

Els actes esportius prèvis a la Festa Major van començar amb la Marxa Nocturna de l'Anxova, que com la travessa, ha tingut més inscrits que l'any passat, concretament cinquanta més. Enguany, 350 persones van animar-se a fer els sis quilòmetres que proposava el Club d'Atletisme l'Escala - Empúries Flama91. El circuit era el mateix que l'any passat perquè és pràctic de fer, ample i és apte per totes les edats.

I el segon equip de l'Escala guanyava dissabte el primer partit de la pretemporada. Va ser contra l'Anglès i el resultat va ser de 3 a 1. Adrià Lavado, David Puig i Jon Comas van ser els golejadors. Jugadors que van sortir al primer onze de Marquet, Alberto Matilla, Sergi Marin, Samad Baghou, David de Paz, Carlitos, Jordan Uceda, Edgar Alonso i Joan Caparros.© 2023 canal10.cat - Avís legal - Contactar