Publicitat
Publicitat

Les tempestes, la tramuntana i la baixada de temperatura sentencien l'onada de calor

El canvi de temps d'aquest cap de setmana ha fet baixar més de 20ºC la temperatura, alhora que ens ha portat l'episodi de pluja més important d'aquest any. La tramuntana i la mala mar han estat els altres dos ingredients d'aquesta clatellada meteorològica  a l'estiu 

El panorama meteorològic, dels carrers i les platges de l'Escala aquest Diumenge era totalment de tardor. La pluja continuada, la tramuntana i la fresca deixaven les platges totalment buides i els carrers amb aigua corrent de vorera a vorera.

El canvi de temps va arribar puntual el dissabte a la tarda, amb una primera tongada de tempestes, que ens van deixar prop de 10mm en poca estona. Era el preludi, d'una matinada i matí de diumenge passats per aigua i amb un ambient totalment de tardor, amb uns valors de temperatura, 20ºC inferiors als que teníem el passat dijous a la mateixa hora . Entre la tarda de dissbate i el vespre del diumenge s'han enregistrat entre 50 i 54mm a l'Escala, el que representa la pluja en 24 i 48h més important de tot aquest any. 

L'elevada intensitat de pluja a la matinada va provocar alguns problemes d'inundacions en locals i baixos, com es el cas de l'edifici del Cargol. Van quedar afectat el local de restauració a la planta baixa i també és té constància de desprendiments en algun dels balcons. 

L'episodi de pluja ha estat general al centre i nord-est de Catalunya, amb pluges molt abundants i benvingudes a la capçalera del Ter, el Fluvià i La Muga. Una situació que no acaba pas amb la sequera, però que a judarà aremullar el terreny i ajudar a uns boscos molt assedegats. 

Les tempestes han estat el preludi de l'entrada de la tramuntana i l'arribada d'aires molt més frescos del nord. S'ha arribat als 72km/h i l'estat de la mar ha empitjorat notablement, amb onades que han superat els 2m d'alçada. 

Aquest canvi de temps tan sobtat ens deixarà un panorama força més fresc i insegur els propers dies. De moment amb un parell de dies de tramuntana i a l'espera d'un possible nou canvi de temps el proper cap de setmana. Una situaciói que ja anirem detallant els propers dies. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar