Publicitat
Publicitat

El Pèplum ret homenatge a Xavier Rubert de Ventós

La conferència programada per la segona jornada del Festival Pèplum es centra en la figura del filòsof Josep Rubert De Ventós. Pau Guinart, Josep Ramoneda i Rafel Brugera van retre homentage a un filòsof clau en l'arriba de la torxa olímpica a l'Escala. 

La segona jornada del Festival Pèplum al jaciment arqueològic d'Empúries, ha tingut un protagonista destacat, la figura del filòsof Xavier Rubert de Ventós, traspassat el passat 23 de Gener, però que encara es ben present a l'imaginari social i cultural de l'Escala i Empúries. 

L'Acte venia encapçalat per una conferència , titulada l'Empúries de Xavier de Xavier Rubert de Ventós, que anava a càrrec de Pau Guinart i Josep Ramoneda i amb la presentació de Rafel Bruguera. A la conferència es va destacar com la figura del filòsof barceloní i ex-diputat va estar íntimament relacionada amb Empúries, amb una importància cabdal en l'arribada de la torxa olímpica a les seves platges, al juny del 1992. 

En aquest acte, també es va parlar d'amisat i el seu llegat. A Pau Guinart li unia una gran amistat amb Xavier Rubert, malgrat la diferència d'edat , amb els anys es va forjar una intensa complicitat entre els dos. 

Amb records que han quedat com les trobades a Empúries, on hi passava llargues temporades. 

L'altre conferenciant, en Josep Ramoneda, s'en feia creus del tractament de la figura den Rubert de Ventós per la premsa de l'estat.

Maria Rubert de Ventós, germana del filòsof, també va voler participar en la presentació de l'acte.

El Festival Pèplum continua amb la projecció de dues pel·licules, a les jornades d'avui divendres i demà dissabte. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar