Publicitat
Publicitat

L'onada de calor té data de caducitat

Avui portem 5 dies consecutius d'onada de calor a l'Escala. L'episodi més important de tot l'estiu ens ha portat màximes superiors als 35ºC i nits tòrrides, on la temperatura mínima no ha baixat dels 25ºC. l'episodi de calor s'acabarà aquest dissabte amb una escombrada de tempestes, tramuntana i refrescada posterior. 

Diumenge es va iniciar un episodi d'onada de calor, que s'allargarà fins demà divendres. Hauran estat sis dies consecutius amb temperatura màxima superant el llindar establert per onada de calor, que en el cas de l'Escala és de 34,6ºC. Una situació que encara no ens hi havíem trobat al llarg d'aquest estiu, on fins ara haviem enregistrat diversos pics de calor, d'un o dos dies de durada. 

El pic de temperatura ha estat repartit entre ahir dimecres i avui dijous, destacant màximes que s'han atansat fins els 37ºC i una temperatura mínima pràcticament inèdita fins ara i que la matinada de dimecres va voltar els 27ºC a Montgó, un valor que entra dins el que s'anomenen mínimes tòrrides. Aquesta onada de calor també s'ha notat a mar, amb registres per sobre de 26ºC, gairebé igualent el pic d'aquest estiu, assolit el passat juliol.

Ara bé, aquest episodi càlid té data de caducitat i es que estem a les portes d'un canvi de temps sobtat que s'iniciarà dissabte. El pas d'un front fred, activarà les tempestes a darrera hora de dissabte i després donarà pas a la tramuntana i a una baixada important de temperatura 

Aquest canvi de temps que s'esperà serà un autèntic respir, en un  balanç d'estiu que haurà estat molt més càlid de l'habitual i sobretot eixut, amb una sequera que a dia d'avui no se li veu final. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar