Publicitat
Publicitat

De Toldrà a Lluís Albert al pati del CER

El CER acull el 47è Concert d'Estiu de Sardanes i Música de Cobla. Aquest any, una audició especial per recordar el mestre Lluís Albert en el centenari del seu naixement. El concert com sempre ha anat a càrrec de la cobla Ciutat de Girona, dirigida per Esteve Molero.

 

El pati del CER s'ha vestit de gala un estiu més per celebrar el 47è Concert d'Estiu de Sardanes i Música de Cobla, aquest any, sota el nom 'De Toldrà a Lluís Albert' una radiografia completa per analitzar els dos compositors. Però sobretot per recordar la figura del mestre Lluís Albert, en l'any que es complia el centenari del seu naixement. Amant de les sardanes Lluís Albert, va ser un dels promotors dels concerts d'estiu al CER. 

 

La primera part Toldrà era protagonista amb 'camperola', 'Sol ixent' o 'Mariona', la segona van sonar peces clàssiques de Lluís Albert com 'Nit de lluna', 'El cant del cigne' o 'Vivint de Records'. Un vilanoví i un empordanès, d'estil molt diferent però els dos enamorats de la música catalana. 

 

La cobla ciutat de Girona, sota la batuta d'Esteve Molero des d'aquest mateix any, va demostrar la seva força i el seu saber fer en un concert que tornava al pati del CER, després d'un parell d'anys complicats. 

Un concert d'aquells que agraden a les cobles, perquè a diferència de les audicions aquí el públic no balla i, per tant, està molt atent a la feina de cada un dels músics.

 

Des de l'organització ja s'està treballant amb la pròxima edició, la 48 i es té molt present la preparació de la festa per commemorar el cinquantenari de l'activitat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar