Troben a la zona portuària de la ciutat grega d'Empúries un altar amb indicis de pràctiques rituals. Hauria estat en ús pràcticament fins pràcticament l'abandonament de l'assentament grec.
Les últimes excavacions al jaciment d'Empúries han posat al descobert un altar de grans dimensions i una escala monumental en un excel·lent estat de conservació. possiblement dedicats a Deméter.L'excavació ha proporcionat indicis de pràctiques rituals realitzades al seu voltant.
Els treballs han permès ampliar i completar les dades relatives a aquest espai de culte o santuari situat en el punt de connexió entre el recinte urbà i l'àrea portuària, amb troballes materials, com una zona cremada, possiblement amb un foc que sempre es mantenia encès, i també evidències arquitectòniques.
Les dades recollides porten a re-interpretar aquest espai.La intervenció arqueològica forma part del projecte d'estudi de les àrees portuàries iniciat l'any 2018.L'espai del santuari va sobreviure a diverses èpoques amb reformes i ampliacions, pràcticament fins l'abandonament de l'assentament grec.
La intervenció, de caràcter multidisciplinari, s’ha dut a terme en col·laboració amb l’Instituto Arqueológico Alemán de Madrid i s’inclou dins el programa de l'actual projecte quadriennal de recerca arqueològica (2022-2025), centrat en l'estudi de les antigues àrees portuàries d'Empúries, impulsat des del Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat.