La primavera meteorològica a l'Escala ha estat una de les mes eixutes del segle XXI. Ha plogut menys de la meitat del que marca la mitjana, un panorama de sequera que s'estén a la resta del Alt i Baix Empordà.
La setmana passada vam acabar el període de la primavera meteorològica amb un balanç de pluja molt pobre a l'Escala. En els mesos de Març, Abril i Maig s'han acumulat 67mm(l/m2), el que representa tan sols un 43% de la mitjana climàtica, que es situa en uns 155mm(l/m2). Això vol dir que ha plogut menys de la meitat del que tocaria i que les dades d'aquest 2023 es situen com la tercera primavera mes seca del segle XXI, per darrera 2006 i 2001, on no es van arribar a a superar els 50mm(l/m2) en tots tres mesos.
El mes de Març tan sols van caure 2mm, a l'Abril 40mm i al Maig 26mm. Fixem-nos amb aquest darrer mes de maig on la percepció ha estat de un mes molt tempestuós i on s'ha començat a revertir la sequera a alguns punts del País. Però, els xàfecs i les tempestes han afectat a terres interiors, i aquí a la costa ens hem hagut de conformar en veure grans nuvolades de tempesta cap a muntanya.
No només ha estat una primavera eixuta sinó que també ha estat càlida. La temperatura mitjana s'ha situat gairebé 1ºC per sobre la mitjana, en un valor de 15,3ºC, el mateix que el enregistrat l'any passat, on recordem que el Maig va ser històric.
Hem entrat ja al estiu meteorològic, amb una primera setmana on s'ha mantingut la tònica de les tamborinades al interior i ni gota arran de mar. Les prediccions a mitjà termini ens indiquen un juny plujós, però sempre amb els màxims cap a contrades interiors, com de fet ja es prou típic a l'estiu. El que tampoc sembla que canviarà molt és la perspectiva d'un estiu càlid. Malgrat que de moment no hem tingut cap calor desmesurada, sembla que tornarà a apretar de valent.