Publicitat
Publicitat

Arranca la campanya forestal contra el risc d'incendis

Avui ha començat la campanya forestal contra el risc d'incendis, quinze dies abans del que és habitual, a causa dels 30 mesos que portem acumulats de sequera. Entre les qüestions que més preocupen als Bombers hi ha la simultaneïtat de focs.

La sequera acumulada i l'arribada de les altes temperatures han propiciat que la campanya forestal contra el risc d'incendis d'enguany, s'avanci quinze dies abans de l'habitual. Ha començat avui i s'estendrà fins al 30 de setembre, en aquest sentit, també s'allarga un mes respecte a l'any passat.

La Generalitat invertirà en el transcurs d'aquesta temporada un total de 20 milions d'euros, estipulats en el nou Pla de Prevenció d'Incendis Forestals de Catalunya. La voluntat, segons la consellera d'Acció Climàtica Teresa Jordà, és prevenir que els focs esdevinguin de gran magnitud.

Pel que fa al cos dels Bombers, es reforçarà amb uns 426 nous agents. José Luís López, cap de la Divisió d'Operacions, ha qualificat de correcte el dispositiu, tot i que, es mostra emetent del "perill que suposaria tenir simultaneïtat d'incendis".

La dificultat de la campanya a hores d'ara, dependrà d'un conjunt de factors, sobretot meteorològics. Fa 30 mesos que Catalunya viu un episodi de sequera acumulada, i malgrat les darreres pluges, "la situació estructural no s'ha modificat".

A l'Escala, en concret, fa setmanes que s'estan duent a terme la neteja i el manteniment de diferents franges perimetrals. La zona del camí dels termes, al límit entre el nucli i Torroella de Montgrí, és un dels indrets on s'ha treballat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar