Publicitat
Publicitat

El 7,38% dels habitatges a l'Escala són turístics

A l'Escala durant el primer període de l'any s'han registrat 1.107 habitatges turístics, un 7'38% respecte al total d'immobles del municipi. La majoria dels apartaments vacacionals estan ubicats a les zones d'Empúries, Montgó i Riells, i la seva tendència és de creixement, gràcies a l'oferta del mercat d'hivern.

El 7,38% dels habitatges a l'Escala actuen com a immobles vacacionals, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística. De fet, la seva oferta ha crescut en els darrers tres anys, gràcies a la temporada baixa. En són una mostra els 1.107 apartaments turístics que hi havia aquest febrer, quan en el mateix mes de 2021 n'eren 1.060. Les immobiliàries també constaten la recuperació del mercat, i ho relacionen a un major nombre de cessions per part de ciutadans nacionals, a més, d'un increment d'inversió estrangera.

Per ubicació, les zones d'Empúries, Montgó i Riells apleguen el major nombre d'apartaments vacacionals. Així doncs, durant la darrera temporada estival aquests indrets van reunir gairebé el 70% de l'oferta al municipi.

Des de l'esclat de la pandèmia, el nombre d'habitatges turístics en temporada baixa ha crescut en mig centenar en només dos anys. A l'estiu, en canvi, la tendència s'ha revertit, ja que segons l'INE, si al mes d'agost de 2020 hi havia 1.404 immobles, l'any passat en la mateixa època n'eren 1.301. Tot i això, el còmput anual de l'oferta d'apartaments vacacionals es manté en creixement gradual a l'Escala.

PER CONSULTAR LES DADES: https://www.ine.es/experimental/viv_turistica/experimental_viv_turistica.htm



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar