Publicitat
Publicitat

Poques discrepàncies en el debat d'alcaldables

L'habitatge social, el transport públic i la necessitat d'un auditori generen consens per al pròxim mandat, en un debat d'alcaldables que tnaca una campanya marcada per un to amable i amb poques discrepàncies. L'acte va ser retransmès en directe per la ràdio i televisió locals.

Transport públic, sostenibilitat i transició energètica, habitatge social i model cultural i turístic van centrar un debat marcat per la cordialitat i per una tensió continguda entre els candidats, que van esquivar l'enfrontament directe. El candidat de Candidatura de Progrés va centrar les seves intervencions defensant l'obra de govern i la resta de candidats es postulaven per la necessitat d'un relleu després de setze anys de govern monocolor. Poques sorpreses en les propostes d'uns i altres, amb aparició també de la qüestió del parc eòlic marí o la necessitat de finalitzar la redacció del POUM.Recuperem les últimes intervencions de cada candidat, de menor a major.Per En Comú l'Escala, Albert Pons centrava el seu últim minut en la necessitat de fer possible viure a l'Escala tot l'any.

Jordi Roura, candidat de Junts per l'Escala comparava l'Escala amb un restaurant que fa grans banquets, però que oblida els menús de dia a dia.

A Alternativa per l'Escala, Eva Maria Trias, reflexionava sobre la necessitat d'escollir representants públics útils més que no pas importants.

Des de Gent de l'Escala, Xavier Ballesta, encoratjava a la participació per trencar la majoria absoluta.

ERC, liderada per Etna Estrems mostrava el convenciment que el seu partit està cridat a liderar una nova etapa de renovació a l'ajuntament.

Finalment, Josep Bofill, alcaldable de CP, convençut del bon moment que viu l'Escala. Centrava la seva última intervenció apostant per la proximitat, el seny i la rigurositat.

Avui és l'últim dia de campanya, període que cada candidatura clourà amb els seus seguidors més fidels.En Comú l'Escala ha programat un cremat i música a la plaça Víctor Català; Alternativa per l'Escala ho celebrarà al Camping Ïlla Mateua; Junts (???); Gent de l'Escala servirà una botifarrada a la plaça del Tercer Centenari; ERC fa un sopar multicultural al bar Trempats de l'Avinguda Ave Maria; i Candidatura de Progrés ha citat els seus seguidors a una festa de fi de campanya a plaça Catalunya.Les cartes ja son servides. Demà, dia de reflexió i diumenge, jornada electoral de les nou del matí a les vuit del vespre. Jornada electoral amb la novetat respecte les anteriors que totes les seccions es concentren al pavelló municipal de l'Esport. Son cridats a votar un total de 6617 electors, quasi 200 més que ara fa quatre anys, en les últimes eleccions municipals.Ràdio l'Escala i Canal 10 Empordà emetran un programa especial de seguiment de l'escrutini a partir de dos quarts de vuit i fins a conèixer el resultat final i haver entrevistat els protagonistes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar