Publicitat
Publicitat

Pomes a canvi de cigarretes per deixar de fumar

El CAP de l'Escala s'adhereix a la campanya per fomentar deixar de fumar on es proposa el canvi d'una cigarreta per una poma. L'activitat està emmarcada en el dia mundial sense tabac, que es celebrarà el proper 31 de Maig

Si tu em portes una cigarreta, jo et dono una poma. Aquest és l'intercanvi saludable que es planteja des del CAP de l'Escala com a incentiu per a deixar de fumar. El CAP de l'Escala ha muntat parada al exterior, on es proposa l'intercanvi a pacients i gent fumadora i s'informa de la campanya vigent i les mesures per deixar de fumar.

El context de tot plegat es que el proper dia 31 de Maig és el Dia Mundial Sense Tabac i els centres de salut engeguen aquesta campanya per tal de conscienciar a fumadors i fumadores dels efectes nocius del tabac.

 Amb dades recents del Idescat encara s'estima entre un 25% i un 37% la prevalença de fumadors i fumadores entre 25 i 64 anys. Unes xifres que si bé han disminuït els darrers 30 anys, encara estan molt lluny de l'objectiu d'una societat sense fum. Les noves tendències com la dels vapejadors no ajuden pas gaire, ja que estan incentivant l'hàbit a fumadors i fumadores cada cop més joves. 

La Campanya s'estén del 25 de Maig fins al 31 i hi estan involucrats els centres d'atenció primària i hospitals, sota el suport del departament de salut d ela Generalitat de la Calunya i la Organització Mundial de la Salut



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar