Publicitat
Publicitat

Setmana del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Del 19 al 29 de maig es celebra la setmana del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Durant deu dies s'han programat fins a una desena d'activitats, des de rutes guiades a tallers d'educació ambiental.

El Dia Europeu dels Parcs es commemora cada 24 de maig, i recorda la creació del primer parc natural del continent, en concret, s'ubicà a Suècia el 1909. A Catalunya, actualment n'hi ha una vintena, entre ells el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Per commemorar l'efemèride, del 19 al 29 de maig, s'han programat fins a una desena d'activitats repartides entre els municipis que comprenen la seva reserva, a cavall de les comarques de l'Alt i el Baix Empordà.

Hi ha rutes guiades, tallers d'educació ambiental, activitats de voluntariat i trobades esportives per a totes les edats. A l'Escala, en particular, aquest dissabte es realitzarà una sortida amb caiac per conèixer l'entorn marí de Cala Montgó. Serà entre dos quarts de deu fins a les dues del migdia, amb un preu de quinze euros els adults i deu els infants.

A la tarda, entre dos quarts de cinc fins a dos quarts de set, també s'emprendrà una ruta de Paddle Surf. L'activitat resseguirà la història de les coves del parc, així com es desgranaran les espècies autòctones del paisatge. Amb un preu de quinze euros, la trobada organitzada pel Club Nàutic de l'Escala comptarà amb la participació d'un guia professional.

La instauració del Parc Natural del Montgrí es va oficialitzar el 28 de maig de 2010, per tal d'unificar la normativa de protecció de tres espais, com són el Massís, les Illes Medes i el Baix Ter. Enguany, doncs es celebra el seu tretzè aniversari amb un programa carregat d'activitats "per sensibilitzar" a la ciutadania, a més de "donar a conèixer" la seva gestió.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar