Publicitat
Publicitat

Comença la batalla judicial contra l'aprovació del POEM

El Tribunal Suprem de Madrid ha admès el recurs presentat per IAEDEN-Salvem l'Empordà i Stop Macroparc Eòlic Marí contra el Reial Decret que donava llum verda a l'aprovació del Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim. És un pas important per l'inici de la batalla legal contra el desenvolupament d'aquests macroprojectes eòlics al nostre litoral. 

La batalla judicial contra el POEM ha començat. El recurs presentat per IAEDEN Salvem l'Empordà i Stop Macro Parc Eòlic Marí s'ha admès a tràmit per part del Tribunal Suprem i això suposa l'inici de les accions judicials davant el desplegament dels plans d'ordenació de l'espai marítim arreu de l'Estat Espanyol. 

El recurs suposa una esmena a la totalitat, encara que aquestes dues entitats del territori gironí tenen el punt de mira centrat especialment amb la zona LEBA-1, la que afecta a Golf de Roses, Montgrí i Cap de Creus. El recurs presentat posa especial èmfasi en l'impacte mediambiental d'aquests projectes a més de denunciar que hi ha hagut irregularitat en l'aprovació del Plans d'Ordenació de l'Espai Marítim. . 

Després de l'aprovació del POEM el mes de Febrer passat semblava que els futurs projectes de parcs eòlics al Golf de Roses, tenien la catifa vermella estesa, però l'admissió a tràmit d'aquest recurs per part del Tribunal Suprem, dona un bri d'esperança a la modificació.

Es preveu un recorregut llarg, sobretot perquè el litigi implica moltes zones del litoral peninsular i Canari. Les entitats ecologistes i cofradies del litoral del nord d'Espanya també s'han posicionat radicalment en contra del desenvolupament d'aquests plans. 

A pocs dies de les eleccions municipals del 28 de Maig, el debat sobre aquests plans eòlics i el model energetic ha centrat molts moments de la campanya electoral. Fins a dia d'avui molts assumien que els projectes eòlics eren inevitables, però l'inici d'aquest procés judicial obre les portes a futurs canvis. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar