Publicitat
Publicitat

Comerç i turisme centren el debat de la UBET

La UBET interpel·la les set candidatures sobre el model turístic i comercial de l'Escala que proposen. Tot i coincidir amb la qualitat de l'oferta turística, els candidats van posar l'atenció en les amenaces que pateix el sector i van poder enumerar propostes per fer-hi front. L'organització es mostra satisfeta d'haver fet possible el debat.



És Rosa Ribera, la nova presidenta de la UBET. El debat sobre comerç és, després de successives suspensions de la Botiga al Carrer, el primer acte organitzat per la UBET sota la seva presidència. Debut amb nota, vista la satisfacció que regnava al final de l'acte. Va ser un debat de guant blanc on els cnadidats van poder anar exposant les seves propostes sobre un sector estratègic en un municipi com l'Escala. ES va parlar de desestacionalització de la temporada, d'aparcaments, de la problemàtica de locals comercials tancats, de la competència de comerç electrònic i grans superfícies. Però també de l'oci nocturn, subsector en franca decadència respecte fa unes dècades, o de lloguer assequible per als treballadors del sector.Va ser una hora i mitja intensa, seguida amb atenció i on a mode conclusió.Aqeusts en son alguns fragments, extrets de la ronda de conclusions.Joan Ball-llosera, alcaldable per VOX, aposta per canviar-ho tot.

Per Albert Pons, d'En Comú l'Escala, la dinamització del comerç tots els mesos de l'any és clau.

Ball-llosera i Pons van ser els dos únics alcaldables presents al debat. Per Junts va assistir-hi Sandra Payet, número 4 de la candidatura, destacant especialment la mobilitat urbana, diversificar activitats tot l'any i potenciar allò que ja tenim.

L'opció d'Alternativa per l'Escala va ser defensada per Mònica ... col·laboradora de l'equip, tot i no constar a la llista. Centrava el seu discurs en 4 punts:

La il·lusió i tenir l'objectiu clar són claus per a Gent de l'Escala. Ho defensava el número 2 de la candidatura, Carles Carlà.

El candidat d'ERC Fredi Guirado va posar incís en les amenaces que s'arrosseguen de fa anys. La seva candidatura, va destacar, està formada en bona part per comerciants i empresaris turístics.

Va cloure el debat Rafel López, número 7, defensant la tasca de govern dels últims anys:



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar