Publicitat
Publicitat

El Dia Internacional dels Museus a l'Escala visibilitza l'amenaça global dels plàstics

Una conferència sobre 'l'amenaça global dels plàstics i el seu impacte en el medi marí' ha protagonitzat el Dia Internacional dels Museus a l'Escala. L'acte dirigit pel doctor en biologia Odei Garcia, s'ha celebrat aquest dissabte a l'Alfolí de la Sal amb la presència d'una vintena d'assistents.

La sostenibilitat ha estat la temàtica que enguany, ha capitanejat el Dia Internacional dels Museus. La festivitat no ha defugit a l'Escala i per això, aquest dissabte s'ha emprès una conferència sobre "l'amenaça global dels plàstics i el seu impacte en el medi marí". Ha dirigit la sessió el doctor en biologia Odei Garcia, que ha situat els mars i oceans com a receptors de grans quantitats de deixalles - fins a 12 milions de tones anuals segons Greenpeace - i de retruc, ha exposat les problemàtiques que se'n deriven vers la fauna. No obstant això, els plàstics també poden causar la destrucció d'hàbitats i inclús, afavorir la introducció d'espècies invasores, tal com explica Garcia.

Les solucions, a una realitat cada vegada més alarmant, es sintetitzen en reduir el seu consum. Durant la conferència, s'ha posat especial atenció a minimitzar els envasos d'un sol ús, ja que són "complicats de reciclar" i alhora precisen "d'un alt cost energètic".

Sota el pretext del Dia Internacional dels Museus, l'Alfolí de la Sal ha programat la trobada per "contribuir en la divulgació de la sostenibilitat". En aquest sentit, el centre ha remarcat la necessitat de teixir sinergies entre els espais culturals i les demandes actuals de la societat, i per això, preveu programar noves exposicions i xerrades vinculades a la temàtica.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar