Publicitat
Publicitat

L'Okup'Alt tanca la tretzena edició amb 23 joves formats en jardineria i brigada

El servei de formació ocupacional del Consell Comarcal, anomenat OkupAlt, ha instruït un total de vint-i-tres joves. El curs, que ha arribat a la tretzena edició, s'ha saldat amb èxit amb cinc participants contractats abans de finalitzar-se.

S'han instruït en jardineria i brigada durant dos mesos en vint municipis de la comarca, entre ells l'Escala. El servei de formació ocupacional, batejat com a OkupAlt, ha comptat amb un total de vint-i-tres alumnes. En concret, fa tretze anys que l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà organitza el curs, i enguany, es van inscriure més d'una setantena de joves que van haver de superar un procés de selecció.

El programa, eminentment pràctic, ha comptat amb coneixements formatius vinculats a la brigada, les tasques forestals o la jardineria, sigui a través d'activitats de desbrossament, poda, pintura o rehabilitació de parets. Els treballs de manteniment de brigada s'han emprès a l'Escala, mentre que els de jardineria han sigut itinerants en vint municipis de la comarca.

A més, l'alumnat ha participat en tallers de preparació d'entrevistes, formacions en riscos laborals i elaboracions de currículums, així com xerrades d'emprenedoria i motivació. L'últim dia del curs s'ha fet la tradicional entrega de diplomes, i s'han realitzat entrevistes de dos minuts amb responsables de l'àrea de recursos humans de diferents empreses instal·lades a la comarca. Hi han estat presents Transgourmet, Txots, Friolisa, Grupo Escudero, Sersall, Carrefour, Rocktail, Fundació Altem, Jardineria Solé, l'Associació de Càmpings Sant Pere i el Grup Tramuntana.

De fet, l'èxit del servei de formació ocupacional s'ha plasmat en els seus resultats. Així doncs, d'entre els vint-i-tres participants, cinc alumnes ja havien estat contractats abans de finalitzar-se.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar