Publicitat
Publicitat

El VI Workshop d'Empúries uneix el mapping i la cultura del vi

La Universitat Politècnica de Catalunya i el Museu d'Arqueologia d'Empúries dediquen el 6è Workshop al videomapping. Hi participen 38 alumnes, entre els quals 4 vinguts de Turquia que donen un nou caire internacional a  aquest campus de treball.

La sisena edició del campus workshop a Empúries ha estat dedicat a la tècnica del video mapping. Amb aquesta eina els estudiants que hi han participat, vinguts principalment de la UPC i la URL,  han pogut dissenyar un projecte per a divulgar la relació entre les cultures grega i romana i el món del vi. 

Els alumnes d'entre 2n i 4rt curs de grau d'arquitectura, disseny i multimèdia tenien l'objectiu de crear diferents càpsules d'animació en format de video mapping, que serveixin com a eina per explicar les tradicions, costums i curiositats de la cultura grecoromana, amb especial atenció al paper de la vinya i la producció de vi en època antiga. 

Enguany aquest campus ha tingut un caire més internacional, ja que s'hi han adherit 4 participants vinguts de Turquia, tots ells estudiants d'arquitectura. En total han participat fins a 38 alumnes, però també professors, guies i personal del Museu d'Empúries

 

El campus ha estat estructurat en 3 dies, de divendres a dissabte, on s'han combinat les sessions de treball, les visites al jaciment i xerrades sobre la tècnica del videomapping i també sobre la relació del vi i els antics habitants d'Empúries. Incorporar aquesta tècnica i les eines en 3D és una experiència innovadora, primer a nivell docent  però també per l'alumnat.  

I des del mateix museu es fa èmfasi en  l'importància d'aquestes eines en la conservació del patrimoni 

Els resultats d'aquests campus i totes les eines aplicades seran de gran utilitat per a complementar les visites i les eines de divulgació a les Ruïnes d'Empúries, en un jaciment que cada cop aposta més per la implementació de les noves tecnologies  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar