Publicitat
Publicitat

La Nit dels Museus amb música andalusina, sefardita i trobadoresca

Ple absolut a l'Alfolí per seguir el concert de "La música de les tres cultures", aportació del Museu de l'Escala per la Nit dels Museus. El concert era protagonitzat per Burruezo & medievàlia Camerata més la ballarina Virginia Joëlle.

El concert va aixecar molta expectació. Tanta com per fer petita la sala d'actes de l'Alfolí de la Sal on va actuar el Burruezo & Medievàlia Camerata, una formació liderada per Pedro Burruezo, a la veu, mondol i percussions; Berna Jones, violí, Robert Santamaria, Qanun; Jordi Ortega, violoncel i Virginia Joëlle, danses dels dervixos. El títol del concert "La música de les tres cultures" il·lustra la barreja de peces de la cultures andalusina, sefardita i cristiana medieval.Un espectacle carregat d'emocions, elegant i apassionant, sense academicismes, però també molt pedagògic amb les introduccions que el líder de la formació Pedro Burruezo anava fent de les peces que s'interpretaven. Un concert per il·lustrar un món entre l'Orient i l'Occident, entre el passat i el futur, entre la tradició i la transgressió. I no només música. També dansa, amb les coreografies íntimes amb què Virgínia Joëlle posava la cirereta a un pastís musical amb el qual el Museu de l'Escala ha obsequiat al públic amb motiu de la Nit dels Museus.

Aquesta Nit dels Museus que ve a precedir el Dia Internacional dels Museus 2023, que es commemora el 18 de maig, tot organitzant jornades de portes obertes i activitats, fins diumenge 21 de maig, en funció de la disponibilitat de cada equipament. El lema d'enguany és "Museus, sostenibilitat i benestar" i el Museu de l'Escala ha programat per dissabte vinent al migdia la conferència "L'amenaça global dels plàstics i el seu impacte en el medi marí" a càrrec del Dr. Odei García-Garín, biòleg de la Universitat de Barcelona.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar