Publicitat
Publicitat

Tast a cegues per escollir els millors vins de la Fira Arrels del Vi

Dotze sommeliers han assistit aquest dilluns al tast a cegues per escollir el millor vi blanc, dolç, negre, rosat i insòlit dels Premis Arrels del Vi. La trobada ha arribat a la seva 14a edició amb un rècord de participació.

Un total de setanta-cinc ampolles han concorregut en la catorzena edició dels Premis Arrels del Vi. El guardó, que ha comptat amb la participació més elevada de la seva trajectòria, premia el millor vi blanc, dolç, negre, rosat i insòlit de l'Empordà. Per seleccionar les mostres més destacades, aquest dilluns a la biblioteca del Museu d'Empúries, s'ha emprès un tast a cegues que ha disposat de les deliberacions de dotze reconeguts sommeliers.

En el transcurs d'unes quatre hores, els professionals han valorat múltiples qualitats dels vins, "des de la intensitat aromàtica, el gust, la llargada o la textura". Tal com ja es va fer l'any passat, els sommeliers s'han organitzat en taules de tres persones per tal de consensuar les impressions en una única fitxa.

Encara que els premiats no sortiran a la llum fins pocs dies abans de la fira Arrels del Vi, els participants del tast han reivindicat la qualitat dels productes elaborats a l'Empordà. Tocats per un clima sec i atramuntanat, "sobresurten punts salins", mentre que les varietats més tradicionals es disputen entre la garnatxa blanca o el moscatell.

Amb la trobada d'aquest dilluns, la fira vitivinícola comença a engegar motors. En concret, Arrels del Vi es celebrarà el cap de setmana del 3 i 4 de juny a Sant Martí d'Empúries, on hi haurà la presència d'una trentena de cellers, la xifra més elevada dels seus quinze anys d'història. A hores d'ara, han confirmat assistència 19 productors de la DO Empordà i 11 cases independents del territori, en aquest sentit, els assistents podran degustar unes cent referències locals, de la mà dels seus propietaris i enòlegs. Les entrades per accedir al recinte ja estan a la venda per un preu de 25 euros.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar