Publicitat
Publicitat

Últim ple ordinari del mandat

L'Ajuntament obre el tràmit per a la creació d'una nova ordenança que simplifiqui el tràmit dels permisos d'obres i aprova el catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals en l'últim ple ordinari del mandat. Tots els grups van coincidir en destacar el bon to que ha regnat els últims quatre anys, marcats sobretot per la pandèmia de Covid.

 Onze dels catorze punts de contingut del ple d'ahir van ser aprovats per unanimitat. Indicatiu del to que hi ha hagut en aquesta útlima sessió ordinària abans d'eleccions i en bona part de les sessions dels últims anys. Entre aquests punts aprovats sense ni generar cap debat s'hi compta la incoació de l'expedient per a la creació d'una nova ordenança amb l'objectiu d'agilitzar i simplificar els procediemnts per a l'obtenció de llicències d'obres.

Al ple d'ahir s'aprovava també el compte general de 2022 que, tot i aprovar-se per unanimitat, va ser criticat per ERC perquè reflecteix que no s'han aconseguit totes les subvencions a què podia concórrer l'Ajuntament; i pel regidor dels Comuns que recordava com només s'havia executat un 35% de la partida d'habitatge.

Aquests últims segons d'Albert Pons feien referència a un altre punt que va generar també el seu debat: el de la delegació de competències a la Junta de Govern Local per poder aprovar aquells aspectes necessaris per assumir la gestió directa de la piscina municipal, ja que el 15 de juny és la data que l'empresa gestora Geafe deixarà de prestar aquest servei. Des de Junts es considerà que no tenia sentit aquesta delegació de competències

Un dels punts destacats al ple d'ahir va ser l'aprovació del Pla Especial de Patrimoni i Catàleg de béns arquitectònics,històrics i ambientals de l'Escala. Punt presentat pel regidor de patrimoni, Martí Guinart, al qual només el regidor de Gent s'hi va abstenir interpretant que l'aprovació arriba tard. Des d'ERC es va lloar aquest punt, al qual han estat molt sensibles des de l'inici de la seva tramitació.

Altres punts aprovats ahir van ser una modificació de crèdit, la suspensió del termini de tramitació de l'Avanç de moidficació puntual del Pla General al SUP-IV Els Masos per adaptar aquest sector al pla director de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí; l'aprovació d'un annex al reglament de zones blaves per a clients dels hotels del nucli o la renovació del conveni entre els municipis de la badia pel que f a l'Associació de Badies més belles del món, entre d'altres.El d'ahir era l'últim ple ordinari de la legislatura. Això va fer que al torn de precs i preguntes, cada portaveu fes un balanç del període 2019-2023, presidit per un to de bona cordialitat, segons tots els portaveus, si bé amb algun matís.Començant per Albert Pons, portaveu d'EnComú l'Escala:

A Gent de l'Escala, Carles Carlà destcava el to imperant.

Però matisava també el fet que massa sovint ha tingut la sensació que les propostes que es feien, per exemple, als precs i preguntes de cada ple, queien en sac foradat.

Des de Junts, Robert Bosch afegia que ha faltat capacitat crítica.

Des d'ERC el més important, tot i les diferències ha estat el respecte.

Finalment, l'alcalde, Josep Bofill, va destacar altra volta el to, tot i les dificultats del període de pandèmia.

Hi haurà encara una última sessió plenària. Aquesta serà extraordinària i de tràmit per cloure formalment el mandat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar