Publicitat
Publicitat

El CAP de l'Escala consciència als usuaris i professionals sanitaris de la neteja de mans

El CAP Moisès Broggi de l'Escala i l'Hospital de Figueres s'han sumat al Dia Mundial de la Higiene de Mans, que es celebra anualment el 5 de maig. Enguany, en els centres sanitaris de la Fundació Salut Empordà s'ha organitzat un taller amb llum ultraviolada per detectar possibles errors en el rentat i a més, els seus professionals han comptat amb una aplicació interactiva de caràcter formatiu.

Només fan falta sis passos i entre 40 i 60 segons si s'empra sabó, o entre 20 i 30 segons si s'opta pel gel hidroalcohòlic, per efectuar un bon rentat de mans. De fet, l'acció s'erigeix en una de les mesures de salut pública més favorables, en relació cost-efectivitat, per prevenir la propagació de malalties. Tal és la seva importància que l'OMS impulsa cada 5 de maig el Dia Mundial de la Higiene de Mans, i són molts els centres sanitaris que organitzen activitats complementàries. N'és un exemple, la Comissió d'Infeccions de la Fundació Salut Empordà que ha programat un parell de tallers en el CAP Moisès Broggi i a l'Hospital de Figueres.

A l'Escala, la jornada s'ha dirigit tant als usuaris com als seus professionals. Així, s'ha instal·lat un taulell informatiu a l'entrada del centre, on la població ha pogut rentar-se les mans, per posteriorment, sotmetre's a una llum ultraviolada i conèixer les àrees que han quedat sense desinfectar. En aquest sentit, s'ha constatat que encara falta incidir en la pedagogia, sobretot, per recalcar el temps i els passos necessaris.

Pel que fa al col·lectiu dels sanitaris, se'ls ha proporcionat una tauleta, perquè interactuessin amb l'aplicació anomenada 'Tork Clean Hands'. L'eina d'àmbit formatiu ha valorat la higiene de mans dels professionals, quan treballen en una planta hospitalària.

La campanya, que ha transcorregut durant el migdia en ambdós centres empordanesos, ha presentat el lema global "Segons que salven vides: renta't les mans". És així com l'OMS ha volgut remarcar la importància de preservar una bona higiene durant el temps necessari.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar