Publicitat
Publicitat

XIV Jornades del Centre d'Estudis Escalencs

Una mirada al mar en les catorzenes jornades del Centre d'Estudis Escalencs que comencen demà. Les tres conferències programades versaran sobre la navegació a la prehistòria, el cabotatge al segle XIX i el cas de negrers escalencs a Cuba.

La reflexió entorn temes patrimonials i d'història del municipi de l'Escala és una constant cada primavera gràcies a les jornades del Centre d'Estudis Escalencs que enguany arriben a la catorzena edició. Tres conferències entorn diferents aspectes de la navegació pel nostre litoral centraran el programa, preparat entre el Museu de l'Anxova i el mateix Centre d'Estudis Escalencs.

Les tres conferències tindran lloc a la sala d'actes del Museu de l'Anxova i de la Sal, des de demà i en tres divendres consecutius, sempre a les set de la tarda. La primera, centrada en la navegació a la prehistòria, a càrrec del catedràtic de prehistòria jubilat Jordi Estévez; la del cabotatge a la costa gironina, divendres de la setmana vinent, 12 de maig, serà impartida pel president de l'Associació Gironina d'Amics del Mar (AGAM), Joaquim Pla Bartina; i l'última, el divendres 19, sobre comerciants i negrers escalencs a Cuba entre 1840 i 1886, a càrrec de l'escriptor Jesús Faig Sureda. Aquesta última sessió es completarà amb la presentació de l'últim exemplar dels Fulls d'Història Local, centrat en la documentció d'aguns patrons de comerç de cabotatge de l'Escala que van participar en el lucratiu negoci de tràfic d'esclaus.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar