Publicitat
Publicitat

Les consultes obertes a infermeria de l'Institut El Pedró passen a ser setmanals

L'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l'Escala i l'institut El Pedró fa anys que formen part del programa 'Salut i Escola' de la Generalitat. Després de la pandèmia, les inquietuds entre els joves han augmentat, i per això, les anomenades 'Consultes Obertes' a la infermeria han passat d'oferir-se cada quinze dies, a ser una proposta setmanal.

Uns 125.000 alumnes de tercer i quart d'ESO d'arreu de Catalunya compten, en els seus respectius centres educatius, amb el programa 'Salut i Escola'. Entre les propostes que ofereix la iniciativa, hi ha l'anomenada 'Consulta Oberta'. A la pràctica, un professional d'infermeria es desplaça en els instituts, perquè els adolescents resolguin les seves inquietuds i alhora, es puguin detectar possibles problemàtiques, sense entrar en diagnòstics, ni tractaments.

A l'Escala, l'IES El Pedró ha vist com la demanda ha augmentat durant el darrer any, i per això, les consultes han passat d'oferir-se quinzenalment, a ser una proposta setmanal. Les sessions, en concret, es realitzen cada dimecres d'onze a dotze del migdia, durant l'hora d'esbarjo.

Saber gestionar les emocions o relacionar-se correctament entre iguals són algunes de les principals preocupacions entre els joves, que recorren a l'aula d'infermeria. Hi poden accedir els alumnes de manera espontània o bé, ser derivats per un professor, amb garanties de privacitat.

Periòdicament, els coordinadors dels centres educatius mantenen trobades amb els infermers o infermeres, que formen part de 'Salut i Escola'. El programa, que es desenvolupa als centres públics i concertats de Catalunya, "pretén millorar la salut dels joves mitjançant accions de promoció, prevenció i atenció precoç" vinculades a diferents problemàtiques. En aquest sentit, també es desenvolupen tallers de sexualitat o xerrades sobre el consum i l'abús del tabac, les drogues, l'alcohol o el telèfon mòbil.

L'ABS de l'Escala i l'institut El Pedró van recuperar la figura de la infermera l'any 2020, abans de la pandèmia, però, els temes més recurrents foren sobre salut alimentària, maltractaments i benestar emocional.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar