Publicitat
Publicitat

La festa de St Pelegrí omple de folk la plaça major de Sant Martí d'Empúries

El grup de folk Biterna va omplir de música i dansa la Plaça Major de Sant Martí d'Empúries, per celebrar per primer cop, la festivitat de Sant Pelegrí. La festa es va completar amb una exposició al Castell Carolingi, sota el títol "Gegants Invisibles". 

Era la primera vegada que St Pelegrí aterrava a Empúries i l'estrena no va decepcionar. El grup de folk Biterna, acompanyat de l'ajuda de SotaSons Empordà, va omplir la plaça de música i dansa. Just després de les primeres notes, ràpidament s'hi va formar un cercle i la música i el ball o va parar fins el final. 

En paral·lel a la música, al Castell Carolingi s'hi mostrava l'exposició" Gegants invisibles" a càrrec del col·lectiu Artivisme ambulant. Una exposició on els molins dels futurs parcs eòlics hi tenen molt de protagonisme i que sobretot convida al visitant a reflexionar. 



Des del Col·lectiu Artivisme, el treball no s'acaba aquí. Els projectes continuen i d'aquesta activitat de l'exposició i les reflexions que hi han sortit s'han pogut fer una serie de gravacions. 

Malgrat la tramuntana i el risc d'algun xàfec, la plaça i voltants es va omplir de gent. El ball es va allargar més de dues hores i el balanç final que en fa l'organització es molt positiu, en una vetllada on s'ha demostrat que la cultura popular, l'art i els espais per la reflexió poden tenir cabuda en una mateix espai. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar