Publicitat
Publicitat

Lo Cant dels Mesos de Victor Català protagonista de La XI Cala Poètica

Victor Català i els seu llibre de Lo Cant Dels Mesos han estat els protagonistes de l'espectacle de La Cala Poètica d'enguany. Ismael Dueñas i Abril Sanglas han musicat i posat veu a aquest recull poètic de Caterina Albert pel decurs d'un any. 

Un cel amb ganes de trons va ser el marc de la XI Cala Poètica, un panorama immillorable per contemplar un espectacle poètic i musical on precisament el paisatge i el canvi d'estacions eren el fil conductor. Uns canvis que també van forçar a moure l'escenari, de la Mar d'en Manassa a la Plaça Victor Català, a recer del vent que impedia fer-ho arran de mar. 

Ismael Dueñas i Abril Sanglas eren al capdavant d'aquest espectacle, que naixia amb la musicalització dels versos de Caterina Albert, un treball  que va recuperar fa tres anys el poeta Enric Casasses.. Un llibre poc conegut i que sens dubte ha estat un repte portar-.ho als escenaris, sobretot per Ismael Dueñas, que n'ha estat el compositor. 

 

Dalt del escenari hi teníem  un piano, instruments de percussió i la veu d'ambdós músics. El recital va desglossar cadascun dels mesos i la interpretació que en va fer Caterina Albert. Des de la fredor i la grisor dels mesos d'hivern fins l'esclat de color de la primavera. També la calor feixuga d'estiu, que no agradava pas gens ni gota a l'escriptora i finalment la tardor de llevants i tronades. 

S'ha musicat el llibre sencer i això també ha donat l'oportunitat de que els artistes hagin publicat un disc, un treball que sortirà a la llum aquest mateix mes. 

El públic va seguir amb  atenció en tot moment a aquest espectacle musicat, el trons van respectar l'escenari fins el darrer moment i aquells xàfecs i ruixats de primavera que acompanyaven els poemes de Caterina Albert, van arribar un cop acabats els versos de Desembre. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar