Publicitat
Publicitat

Gerard de Antonio i Rebeca Suárez, que millora marca, flamants campions de la Marató

Mil sis-cents atletes han competit durant dissabte i diumenge a les diferents curses de la Marató d'Empúries, des de les curses infantils al recorregut de quaranta-dos quilòmetres. Els flamants campions de l'edició d'enguany han estat Gerard de Antonio i Rebeca Suárez, que ha millorat la marca de Sílvia Segura.

Rebeca Suárez sorprenia a l'arribada per la seva marca. Suárez millorava el rècord que havia assolit Sílvia Segura l'abril de 2022. Segura millorava les 3 hores i 1 segons d'Anna Rosa de l'any 2015 amb les 2 hores i 58 minuts, però ara la millor marca la tindrà Suárez, que aturava el cronòmetre a les 2 hores, 55 minuts i 26 segons.

Gerard de Antonio, Carles Montllor i Xavi Tomasa han estat els tres primers classificats, en la categoria masculina. Tots ells han entrat abans de les dues hores i trenta minuts. Mai havia passat. De Antonio, que s'ha convertit en el campió de Catalunya, ha fet un temps de 2 h 23 minuts i 19 segons.

El primer local ha estat Adrià Carreras, amb un temps de 3 hores, 23 minuts i 6 segons (posició 43). També feien aquest recorregut dos escalencs més, Dani Ramos que invertia 3 hores, 40 minuts i 31 segons (posició 63) mentre que Marcel Bueno arribava a meta a les 4 hores, 9 minuts i 16 segons (posició 112).

En total, 156 atletes van acabar els 42 quilòmetres, vint de les quals eren dones. Als 21 quilòmetres, els més ràpids eren Jordi Muela (1 hora, 11 minuts i 19 segons), que revalida el títol, Joan Josep Maria i Sergi Ariaca mentre que les més ràpides eren Michele Flipo (1 hora, 28 minuts i 20 segons), Victòria Leon i Vanessa Olmos. L'anècdota era que Salvador Illa competia en els 21 quilòmetres que feia un temps d'1 hora, 47 minuts i 50 segons.

També destacar un atleta dels 21 km que ha fet el recorregut amb cadira de rodes. I a la dels deu quilòmetres, els primers en arribar eren Juanjo Serrano, Martí Lazaró i Jordi Rabionet, en categoria masculina, i Marina Casals, Carmen Rodríguez i Irene Gorban, en categoria femenina. El primer local era Biel Capdevila amb un temps de 36 minuts i 56 segons seguit d'Arnau Marca amb 37 minuts i 42 segons. 

Això passava diumenge, dissabte, el dia de la vigília curses infantils, i la cursa de cinc quilòmetres. En total més de 1.600 participants.

Bones xifres en el marc del vintè aniversari de la Marató d'Empúries.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar