Publicitat
Publicitat

Desena trobada d'alumnes de llatí a Empúries

Més de 500 alumnes d'una trentena d'instituts de les comarques gironines han participat avui a la desena trobada d'alumnes de llatí de 4t d'ESO. Tallers, gimkana i espectacle de gladiadors en els espais més simbòlics de les ciutats grega i romana d'Empúries.

La trobada és organitzada de de l'equip de professors i professores de llatí, grec i cultura clàssica que formen el grup ICE Dolors Condom de la Universitat de Girona, en col·laboració amb el MAC-Empúries, l'Ajuntament de l'Escala i el departament d'Ensenyament. La d'avui ha estat la desena edició, la primera que es celebra des de la pandèmia i es presentava com un homenatge a la malaguanyada Anna Saurí, una de les promotores d'aquest projecte l'any 2009. L'objectiu de la trobada és que els alumne coneguin de primera mà l'única ciutat grega visitable de Catalunya i una de les principals ciutats romanes del nostre territori, porta d'entrada de la civilització clàssica a la península.Sempre ha estat presidida per un alè reivindicatiu envers els valors de la cultura clàssica en un context globalitzat i mediatitzat per les noves tecnologies.

La il·lusió regnava de bon matí al centre de recepció de visitants mentre anaven arribant els autocars amb alumnes provinents d'una trentena d'instituts de comarques gironines.

A l'acte de benvinguda hi han intervingut, a banda dels organitzadors de la trobada, el cap del servei de currículum de secundària i batxillerat, Xavier Llanés; i l'alcalde de l'Escala, Josep Bofill.

Després de la benvinguda, els alumnes s'han repartit per grups i, de forma rotativa, han pogut gaudir d'una gimkana per la ciutat romana i dos tallers. Un era el taller de legionarii, a l'esplanada del costat de la muralla grega; i l'altre, de scriptum, a l'àgora de la ciutat grega. Enmig d'un ambient lúdic, els alumnes han pogut conèixer-se entre ells i compartir el goig d'estudiar llatí a l'ESO.

La trobada s'ha completat amb un espectacle de gladiadors al Fòrum Romà a càrrec del grup Drakònia.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar