Publicitat
Publicitat

El documental «Un silenci blau» retrata els imapctes dels macroparcs eòlics al Golf de Roses

Els impactes dels futurs macroparcs eòlics al golf de Roses, motiu d'inquietud de la comunitat científica al documental "Un silenci blau", projecte de la Càtedra d'Oceans i Salut Humana. Es podrà veure el dimecres 10 de maig a Canal 10 Empordà.

Anunci 0s

Al documental "Un silenci blau" diferents científics del territori exposen els impactes potencials que pot provocar la instal·lació de parcs eòlics al litoral de la Costa Brava Nord. Es tracta d'una peça de divulgació científica dirigida a un públic general però també a professionals de la gestió del medi marí, parcs naturals i representants polítics. L'audiovisual qüestiona el paper dels parcs eòlics marins en un context de canvi climàtic, on cal apostar per les energies renovables i, alhora, en un context decrisi de la biodiversitat, on cal garantir la protecció desl ecosistemes marins. El documental vol ser una invitació a la reflexió. La seva tesi està basada en els resultats de l'estudi científic que es va publicar a la revista Science of the Total Environement on, precisament es demana exploure els parcs eòlics marins de les zones protegides de la Mediterrània. Josep Lloret és director de la càtedra d'Oceans i Salut Humana de la UdG i principal promotor del documental.

El documental reivindica el paper dels investigadors independents i la seva tasca.Hi intervenen biòlegs, oceanògrafs, sociòlegs, geògrafs i especialistes en dret. Té el suport de la UdG, la UB i el centre d'Investigacions Científiques.

El documental es va estrenar el dijous passat al teatre municipal de Roses i es podrà veure per Canal 10 Empordà el dimecres 10 de maig. D'alra banda, està penjat al canal de Youtube de la càtedra.© 2023 canal10.cat - Avís legal - Contactar