Publicitat
Publicitat

Mor Josep Clos, figura cabdal de la dansa a l'Escala.

Mor, a l’edat de 99 anys, Josep Clos i Blanco. Fundador del primer Esbart Català de Dansaires l'any 1948 conjuntament amb Lluís Albert, ha estat figura cabdal de la dansa a l'Escala al llarg de més de 70 anys, incloent-hi els 23 anys del Grup de Danses La Farandola.

Josep Clos ha mort aquest dissabte, després d'una vida dedicada al món de la dansa. Clos ha estat una figura cabdal per l'impuls i l'ensenyament de la dansa a l'Escala al llarg del segle XX i XXI . Ell va fundar l'Esbart La Farandola l'any 1976 i el Grup de Danses La Farandola l'any 2000.  

Nascut l'any 1924 va ser al 1948 quan conjuntament amb el mestre Lluís Albert van impulsar el Primer Esbart Català de Dansaries, poc després al 1950 va crear el segon Esbart Català junt amb la que seria la seva dona, Margarida Roca. L'any 1976, en plena transició van posar en marxa l'Esbart de La Farandola conjuntament amb Lurdes Boix i Josep Tero, amb la gran tasca de recuperar la dansa de La Farandola i altres danses populars de l'Escala. Aquesta tasca de recuperació de danses, ensenyament i ballades va continuar els anys 90, coincidint amb la primera Festa de la Sal, la Festa de l'Aigua i ballades a la Torre de Montgó. Aquest treball es va consolidar l'any 2000 amb la fundació del Grup de Danses La Farandola.

Josep Clos ha estat Medalla al Mèrit de la Dansa al 2019, Premi Actuació Cívica l'any 2009 i ha rebut l'homenatge al 16è Aplec de la Sardana de l'Escala. L'any 2021 es va retre un homenatge al Grup de Danses La Farandola, pel seu 20è aniversari, tot coincidint amb la Festa de La Sal. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar