Publicitat
Publicitat

El nou disseny territorial dels GALP pren forma

La Costa Brava Nord presenta el projecte de nova candidatura pel 2024 al 2026. La Direcció General de Pesca de la Generalitat està redissenyant la distribució dels diferents GALP de la costa catalana, amb noves incorporacions i un pressupost de 15,6 milions d'euros pels propers 6 anys.

El GALP de la Costa Brava, va ser un dels dos pioners, però amb un territori molt ampli, de 254km2, amb 8 confraries incloses i un abast de 3 comarques. Ara s’han de renovar les candidatures pels propers anys i s’ha decidit agrupar els municipis del Alt i Baix Empordà per emprendre el nou projecte. Ens ho explica Marta Rodeja, vocal del GALP Costa Brava 

La Direcció General de Pesca aposta per fer crèixer el nombre de GALP de a costa catalana, així es dona un impuls al desenvolupament de l’economia blava a partir de noves estratègies i una millor gestió dels fons europeus.  Aquest any es posa en marxa un  GALP de nova creació, el de Costa Brava sud i Maresme Nord, que permetrà reduïr el GALP de Costa Brava Nord al Alt i Baix Empordà 

La línia d’actuació serà la mateixa que fins ara, amb una visió totalment transversal, tenint en compte que el GALP costa brava té fins a 4.441 llocs de treball relacionats, que depenen d’una manera o altre de l’economia blava. 

Actualment, la Junta Territorial del GALP, treballa en la valoració dels projectes que es van presentar a principis d’any. Uns projectes que a partir d’ara comptaran amb un pressupost de 15,6 milions d’euros pels propers 6 anys, el doble que l ’actual. L’objectiu ha de ser implementar els projectes presentats a la totalitat el litoral , per aquest motiu s’ha reservat un 21% del fons europeu maritim de la pesca i aqüicultura. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar