Publicitat
Publicitat

El Simposi Diàlegs per l'Escala tanca amb l'homenatge als defensors de l'Alfolí i el Cementiri Mariner

El tercer Simposi Diàlegs per l'Escala tanca edició amb l'homenatge a tots i totes qui van defensar l'Alfolí de la Sal i el Cementiri Mariner de l'Escala, dos elements patrimonials que havien estat en perill i que ara son claus per entendre el passat de l'Escala. 

Entre el final dels anys 70 i inicis dels anys 90, dos elements claus del patrimoni escalenc, corrien un greu perill de desaparèixer. Tan pel seu estat de conservació com per l'amenaça del creixement urbanístic i turístic. Aleshores, les campanyes per preservar l'Alfolí de la Sal i el Cementiri Mariner van ser essencials per assegurar el futur d'aquests elements patrimonials. Van comptar amb la implicació d'artistes, científics, polítics i sobretot de la societat civil, fins que a mitjans dels anys 90 es va aconseguir salvar-los. 

Aquest cap de setmana s'ha fet un homenatge a tota aquella gent que va lluitar per la seva preservació, i com a testimoni d'això ha estat la innaguració d'una placa commemorativa al Alfolí de la Sal, un d'aquests emblemes patrimonials de l'Escala. Josep Tero, entre d'altres, va ser una de les personalitats implicades en aquell procés. 

 

I també la satisfacció de que avui en dia encara segueixin dempeus

De fet, el record d'aquesta lluita va estar molt present en tot l'acte, aquelles campanyes van ser la llavor del patrimoni que podem gaudir avui 

Aquest homenatge ha tancat l'edició del tercer Simposi Diàlegs per l'Escala, enguany dedicat precisament a la protecció del patrimoni natural i cultural de l'Escala. Han estat dos dies intensos de xerrades i debats dividits en 5 diàlegs o blocs. Podríem dir que s'ha fet balanç al fet fins ara, a l'estat actual però sobretot s'ha discutit sobre el futur del nostre patrimoni.

S'ha parlat de patrimoni arqueològic , dels espais naturals com element de protecció del patrimoni natural, arquitectònic i cultural, del patrimoni marítim i patrimoni immaterial i finalment de la rehabilitació del patrimoni arquitectònic  i també el patrimoni com a actiu turístic. 

 

L'acte es va acabar amb una visita guiada pel barri vell de l'Escala, tot contemplant bona part del patrimoni escalenc i la història que hi ha al darrera. Una gran oportunitat per valorar que ha estat i cap on ha d'anar la preservació del nostre patrimoni



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar