Publicitat
Publicitat

Apuntalen l'arbre de La Platja

L'Ajuntament ha d'apuntalar l'arbre de la Platja perquè havia quedat desarrelat i es tombava en direcció sud. L'alcalde confia que amb aquesta operació es salvarà i acabarà arrelant fort, si bé no descarta que es podés optar per un altre element si no sobreviu.

L'efecte dels embats del vent han provocat que l'arbre plantat a la confluència de La Platja amb el carrer del Port, perdés la verticalitat i es tombés perillosament cap a la vessant sud. Una deriva provocada per un esvoranc al subsòl que ha desarrelat l'arbre fent que s'anés tombant cada dia més fins a presentar un autèntic perill. Tant, que l'Ajuntament ha optat per adreçar-lo amb una grua i apuntalar-lo. 

L'orgin d'aquesta deriva sembla que prové d'un forat que s'havia produït al subsòl i que hauria desarrelat l'arbre.

Aquest arbre, de l'espècie Phytolacca dioica, coneguda popularment pel nom de "bella ombra" va ser replantat a La Platja l'any 2015, amb la primera fase de reforma del front marítim. Periòdicament ha estat criticat per tractar-se d'una espècie no autòctona. Sense anar més lluny, divendres passat una candidata a les eleccions municipals es comprometia a substituir-lo per un bot de llums al·lusiu al passat mariner de La Platja.

Ho explicava l'alcalde a l'espai "Alcaldia" de Ràdio l'Escala, emès aquest dimecres. Espai on va comentar també la campanya de repintat de la senyalització de les principals vies de circulació de la població. Una campanya a la qual l'Ajuntament hi destina cada any una partida d'uns 80.000 euros i de la qual, enguany, la novetat principal han sigut els passos de peatons que alternen les franges blanques amb vermelles, significativament vistosos.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar