Publicitat
Publicitat

El nou número de l'Escalenc arriba amb una portada espectacular

Una imatge impactant de la llevantada del 7 de Febrer ens obre les portes a una nova edició del Escalenc. és una edició amb contingut molt divers i referències al carnaval de l'Escala, l'aprovació del POEM i dos records, a en Xavier Robert de Ventós i en Josep Mª Espinàs. 

Ja està disponible la darrera edició d ela revista l'Escalenc, corresponent a març i Abril de 2023. Una portada impactant de la llevantada a Montgó serveix per donar la benvinguda a un contingut molt variat i complet. 

En l'Escar, Josep Bofill, alcalde de l'Escala recorda el carnaval d'enguany i tot el rebombori mediàtic de la carrossa del CER amb la Shakira i Piqué, fet que ha posat el nom de l'Escala a molts km de distància. 

En Pere Guanter a Frigola i Romaní fa un repàs pre-electoral al final de 2022 i aquest primers mesos d'any on els partits polítics es van preparant cap a les eleccions municipals. Tot seguit, el Fòrum l'Escala Empúries posa el focus a l'aprovació del POEM el passat mes de Febrer i la seva posició vers els projectes eòlics al Golf de Roses. 

Pere Juhé ens parla del Carrer de Gràcia i la seva història tot repassant cases i comerços emblemàtics. Rafel Bruguera ens fa una crònica vital del Sr Vial entre la República i el franquisme. I Tura Soler ens descobreix que s'amaga rere una urna misteriosa apareguda a la Mar d'en Manassa. Josep Maria Sabadí reflexiona sobre el canvi de nom als carrers  i en Lluís Colomeda té un recort per Rubert de Vnetós al Full Obert. En aquesta mateixa plana Joan Barceló fa un niu poètic. 

Marta Callol tira història enrere i ens descobreix un Callol de 1211 que vivia a Osca i Lluís Ciprés reflexiona sobre el paper de la OTAN a la guerra d'Ucraïna. A l'Escurça Jordi Piqué rememora el curs 2002-2003.Cesc Ribes ens parla de Margarida Geronès i Puig i Xavier Piqué ens porta una recepta de Coca d'Oli d'escalivada i anxoves.  A mirades, Isabel Busquets recorda en Josep Maria Espinàs i Isidre Aiguadé ens porta un relat titulat Fantasia Imaginada.

El cant de taverna ens duu la lletra de la Rosa del Port i tot seguit en Robert Carmona fa la crònica dels actes municipals i noticiari local de gener i Febrer.Jordi Gallegos ens fa un repàs del lleure a l'Escala, també en aquest parell de mesos d'inici d'any i Ivan Garcia repassa tota l'actualitat esportiva. 

l'Escalenc tanca com de costum amb fotografies històriques d'en Miquel Bataller, els grups d'antany i la tira còmica d'en Vila Mitjà. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar