Publicitat
Publicitat

La Capoeira traspassa fronteres i fa parada a l'Escala

Aquest cap de setmana s'ha dut a terme la 8ena trobada transfronterera de Capoeira a l'Escala. Més de 30 participants van compartir experiències al voltant d'aquest art i van rebre el mestratge de diferents experts vinguts des de l'Alt Empordà, Barcelona i Perpinyà.

La Capoeira ha el nexe d'unió per la vuitena trobada transfronterera que s'ha dut a terme aquest cap de setmana a l'Escala. és la segona vegada que fa parada al poble i aquesta ha estat la vuitena edició d'aquest agermanament transpirinenc. Emmanuel, vinguda de Perpinyà, ens explicava que significa aquesta trobada transfronterera

S'hi han aplegat més de 30 persones, que han combinat diferents facetes com la música, la dansa i la lluita, en un art que l'any 2014 va ser declarat Patrimoni Cultural Inmaterial de la humanitat. Més de vuit hores de mestratge i pràctica gràcies al mestres de la capoeira que han decidit venir aqui l'Escala per a compartir la tècnica amb els qui s'han aplegat en aquesta trobada. Un dels mestres era en Fofinho, que també ens traslladava quina és l'essència de la Capoeira. 

La Capoeira, de mica en mica, va agafant volada a Catalunya, mentre que a l'altre banda dels Pirineus és un art que compta amb molts seguidors. 

Ho podem definir com una expressió corporal, que es basa en una sincronia entre la música, la dansa i les arts marcials. Una pràctica que a part de travessar els Pirineus , ha aconseguit travessar l'Oceà Atlàntic, entre el Brasil i Europa i que es viu com mot més que un art, simplement com un lema de vida. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar