Publicitat
Publicitat

L'Escala es presenta a la convocatòria de turisme sostenible dels fons Next Generation

L'Ajuntament de l'Escala presenta un projecte valorat en 4,5 milions d'euros al fons europeus Next Generation en l'àmbit de turisme sostenible. Inclou 25 actuacions per dur a terme entre l'any vinent i 2026 en els àmbits de transició verda i sostenible, eficiència energètica, transició digital i competitivitat.

El projecte s'anomena "L'Escala Mar d'Empúries sostenible" i es presenta amb una visió clara al voltant de la potenciació del patrimoni natural, històric i cultural i de la posada en valor del seu aprofitament turístic sostenible com a complement del sol i la platja, amb voluntat de poder-los gaudir tot l'any contribuint així a la desestacionalització de la temporada turística.Està valorat en 4,5 milions d'euros i l'Ajuntament confia que, si és acceptat, actui a mode d'accelerador de projectes que el consistori ja fa temps que està treballant.

No és el primer cop que l'Escala presenta projectes per ser subvencionats pels fons europeus Next Generation, si bé fins ara ha tingut poca sort.

"L'Escala Mar d'Empúries sostenible" està dividida en els quatre eixos que marca la convocatòria de Destinacions Sostenibles del fons Next Generation i inclu un total de 25 actuacions a executar durant el trienni 2024-2026. La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç, Marta Rodeja, n'ha relacionat les principals. Així, per exemple, en l'àmbit de la transició verda i sostenible, en destaca la restauració mediambiental de l'entorn de la torre de Montgó.

El segon àmbit és el de l'eficiència energètica.

La senyalització intel·ligent i millores de connectivitat seran les actuacions principals en el tercer àmbit, el de la transició digital.

I projectes clau com la millora de l'entorn i accés a l'apartcament del MAC-Empúries és el més destacat del quart àmbit, el de la competitivitat.

A la presentació que s'ha fet avui, s'ha destacat especialment com la majoria de les accions incloses en aquest projecte ja estaven previstes i amb un elevat grau de maduració.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar