Publicitat
Publicitat

Aquest dissabte, trobada transfronterera de capoeira

La sala polivalent acull la vuintena trobada transfronterera de capoeira, organitzada per l'associació de capoeira Canigó, amb inscrits provinents de Perpinyà, Olot, Salt, Figueres i l'Escala. Comptarà amb el mestre Fofinho de convidat especial. És oberta a tothom.



El mestre Fofinho, de l'associació Matumbe, de Barcelona, serà el convidat especial de la vuitena trobada transfronterera de Capoeira, la segona que es celebra a la Sala Polivalent de l'Escala, demà dissabte. La trobada reuneix diversos grups de les dues bandes de la frontera, des de Perpinya a l'Escala passant per Olot, Salt i Figueres. El mestre Ceará és el representant del grup escalenc de l'Associació de Capoeira Canigó.

La capoeira és una expressió cultural d'origen brasiler que engloba diferents facetes, la més coneguda de les quals és la d'art marcial, seguida de la musical i la d'expressió corporal, la oral/lingüística i la faceta tradicional. Es caracteritza pels seus moviments ràpids i expressius, que utilitzen braços i cames per executar maniobres en forma de puntades, girs i tombarelles. Els qui la practiqeun aprenen no solament a jugar i lluitar, sinó també a cantar i tocar els instruments típics. El novembre de 2014, la capoeira va rebre el títol de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.La trobada de demà a l'Escala és oberta a tothom.

La trobada abarcarà tot el dia, des de les inscripcions, programades per a les deu del matí fins a les sis de la tarda, amb pausa per dinar. A la Sala Polivalent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar