Publicitat
Publicitat

Prova pilot a l'aparcament de Ca les Monges

L'Ajuntament de l'Escala instal·la càmeres a Ca les Monges per controlar l'ocupació de l'aparcament. Es tracta d'una prova pilot que s'extendrà a la resta d'aparcaments municipals i reactivar els penells informatius en les vies estratègiques d'accés al municipi. També es podrà consultar l'ocupació des del mòbil a través d'una app.

L'Ajuntament de l'Escala va instal·lar ja fa uns anys un sistema de sensors als aparcaments públics per informar, a través de panells lluminosos, de les places lliures en cadascun d'aquests aparcaments. Però el sistema, molt innovador en el seu moment, va donar molts errors, fins el punt que es va decidir aturar el sistema optant per deixar de donar la informació abans que donar-la de forma errònia. Ara s'ha optat per un nou sistema, basat en la instal·lació de càmeres, a través de les quals el sistema detecta la quantitat de cotxes que hi ha aparcats i calcula automàticament la xifra de places lliures, el que es comunica als penells informatius i a l'app que podrà consultar qualsevol persona.

La prova es calcula que estarà enllestida a finals d'aquest mes o principis d'abril. Un cop evaluada la prova pilot, la intenció és ampliar aquest sistema a la resta d'aparcaments municipals, si bé sembla que no es podrà posar en marxa abans de la temporada d'estiu.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar