Publicitat
Publicitat

Donació de material històric de Josep Esquirol a l'arxiu històric municipal

L'arxiu històric municipal rep una donació de material fotogràfic original de Josep Esquirol. Formava part del fons del fotògraf Pere Formiguera, mort fa deu anys. El seu germà l'ha volgut dipositar al municipi originari d'Esquirol.

Santi Formiguera, germà del fotògraf Pere Formiguera, mort fa una dècada, ha fet cessió aquest matí d'una caixa amb material original de l'escalenc Josep Esquirol. La cessió consta de vint negatius en acetat, 35 positius en paper i dues plaques de vidre. Un material que Santi Formiguera ha recopilat i que, a mode d'homenatge al seu germà, ha cedit a l'arxiu històric municipal.

El material de la cessió es portarà a restaurar. Un cop restaurat, se'n farà una còpia digital que serà consultable en línia, mentre que els originals s'incorporaran al fons de l'arxiu i es conservaran en les condicions idònies perquè el pas del temps no les degradi.

Bona part de la cessió són imatges ja conegudes de Josep Esquirol, com ara els coneguts caps d'estudi, però també instantànies del paisatge de l'Escala o d'Empúries. També inclou imatges inèdites que han encuriosit la directora de l'arxiu, Lurdes Boix.

En nom de l'Ajuntament, la tinent d'alcalde Marta Rodeja, ha agraït la donació, tot valorant la importància que té aquest material per a l'arxiu municipal.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar