Publicitat
Publicitat

Els actes festius de la setmana de la dona, per a tots els públics

Exposició del col·lectiu DonArt, dinar popular a la Llar del Jubilat, espectacle infantil, concert divulgatiu i visita guiada sobre la dona a l'antiguitat acaben d'arrodonir una setmana carregada d'activitats entorn el dia de la Dona Treballadora. Mai s'havien programat tants actes entorn a aquesta commemoració a l'Escala.



El paper de la dona a l'antiguitat era ben galdós, vist amb ulls de la societat del segle XXI. Així quedava palès en la visita guiada "Ser dona en el món clàssic", conduïda per Sther Espigulé, que va comptar amb la col·laboració especial de Laia Puigvert en els punts més simbòlics de l'antiga ciutat grega d'Emporion i de l'antiga ciutat romana d'Emporiae. La visita era il·lustrada amb textos clàssics referents a la dona o a la situació d'aquesta a l'antic món clàssic.Era l'aportació del MAC a una setmana que ha estat farcida d'actes  entorn la jornada del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Actes més reflexius i reivindicatius el dimecres dia 8 i actes d'un caire més festiu durant el cap de setmana.

La visita a Empúries era el darrer d'una corrua de sis activitats que començaven ja divendres amb la presentació d'un llibre a Vitel·la. Dissabteprogramades al llarg del cap de setmana. Divendres, presentació de llibre a la llibreria Vitel·la; dissabte, el dia més intens, s'inaugurava l'exposició  "Quotidianitats" promoguda pel col·lectiu "DonArt" i instal·lada al Museu de l'Anxova i de la Sal.

L'Exposició s'ha d'entendre com un apèndix o continuació de la que ja fa unes setmanes que es va obrir a la Fundació Pujolboira d'Albons, centrada igualment en les quotidianitats compartides. La base, en un i altre cas, és el treball conjunt.

Al migdia de dissabte, el focus d'atenció passava a la Llar del Jubilat, amb actuació del Cor Indika, dinar popular amb 117 comensals a taula i actuació de l'acordionista Ferran Martínez després de les postres.

A la tarda, es completava la jornada amb "Estereotips" a la plaça Víctor Català, un  espectacle familiar on el punt de partida és una nena que, a l'escola, té vergonya d'explicar com a casa seva, la feina domèstica la fa el seu pare, mentre la mare va sempre atrafegada per la feina que té en una empresa de prestigi. La cirereta final la hi va posar "La filadora, primfila i se'n va", un concert per a desfer mites, traient punxa de cançons populars de tots els temps, sovint marcades per actituds massa masclistes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar