Publicitat
Publicitat

Crida a la responsabilitat en el consum d'aigua

L'ajuntament de l'Escala està retardant l'inici de la temporada de rec dels jardins públics com a mesura de prevenció davant l'alerta per sequera. Tot i no estar en fase d'excepcionalitat, l'alcalde fa una crida a la responsabilitat de la població en l'estalvi d'aigua.

La situació de sequera empitjora cada setmana per la manca de pluges i el govern de la Generalitat ha elevat l'alerta que estava activa des del novembre a la conca Ter-Llobregat a la fase d'excepcionalitat. I l'ha ampliat a l'aqüífer del Fluvià-Muga. Això implica restriccions d'aigua i l'establiment d'un límit de consum de 230 litres d'aigua per habitant i dia. Això afecta 224 municipis de 15 comarques on hi viu un ttoal de 5,9 milions d'habitants. El pla especial d'actuació per sequera estableix cinc etapes que son: normalitat, prealerta, alerta, excepcionalitat i emergència. La fase d'excepcionalitat s'ha activat després de mesos sense precipitacions destacades i del descens continuat d'aigua acumulada als pantans, ara mateix a un 28% de la seva capacitat màxima.Tot i la gravetat de la situació, l'Escala no està enclosa encara en aquesta fase d'excepcionalitat, donat que els aqüífers del Ter d'on capta l'aigua potable estan encara a un nivell considerat com a normal. Tot i això, l'alcalde Josep Bofill ha explicat que s'han començat a prendre mesures de prevenció com retardar l'inici de la temporada de rec de jardins públics.

Ara bé, si l'Escala entrés en la fase següent, s'haurien d'aplicar mesures més restrictives. L'alcalde es mostra especialment preocupat per la temporada d'estiu, si abans no plou generosament. I fa una crida a la responsabilitat de tothom.

L'estiu és, sens dubte, l'època més preocupant perquè a banda que la població es multiplica per quatre en pocs dies i el consum d'aigua creix exponencialment no només pel consum humà, si no també per qüestions com el rec de jardins o per omplir piscines, entre d'altres factors.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar