Publicitat
Publicitat

Subvencions als esportistes escalencs

El ple de febrer aprova les bases que regularan les subvencions municipals a esportistes escalencs, amb la intenció d'ajudar a potenciar les carreres individuals i la promoció que aquests fan del municipi a l'exterior. 

L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat una línia de subvencions per a esportistes locals que competeixin a nivell català, estatal o internacional. Uns ajuts que pretenen promocionar l'esport d'èlit així com la promoció de l'Escala que fan els esportistes d'èlit. Per al regidor d'esports, Boran Minic era un aspecte que estava treballant des que va assumir la responsabilitat de govern en temes esportius.

El punt va ser aprovat per unanimitat, si bé des d'ERC i des de Gent de l'Escala es va qüestionar que les bases limitessin aquests ajuts a menors de 30 anys i que no s'hagués convidat els grups de l'oposició a participar en el debat per elaborar les bases i que no es concreti el compromís dels esportistes subvencionats a fer promoció de l'esport a les escoles.

Va ser un dels temes principals del ple d'ahir, el segon ordinari de l'any en curs. Sessió on també es va aprovar l'adjudicació de serveis de temporada inclosos al Pla d'Usos de Platges per a l'estiu vinent. Serveis com els de guinguetes, escola de vela, lloguer de parasols i gandules, venda de tiquets de motos aquàtiques, venda de tiquets de boies a la platja de Riells, llgouer de caiacs a les platges de la Miranda i del Rec i lloguer de patins a Riells. Del total d'onze lots que s'havien posat a licitació se'n van adjudicar sis, en tres més es va requerir informació als segons més puntuats després que els primers renunciessin a l'adjudicació i dos d'altres van quedar deserts. El seguiment dels lots no adjudicats el farà a partir del ple d'ahir la junta de govern local.L'adjudicació és per a cinc anys, de 2023 a 2027. Tots els regidors hi van votar a favor, si bé des de l'oposició es va demanar si les guinguetes (o xiringuitos) tenen autorització per a cuinar, qüestió que l'alcalde va respondre dient que a les bases no hi havia cap canvi respecte l'adjudicació anterior.

En el punt vuitè, el ple es donava per assabentat del recurs de reposició presentat per l'empresa Geafe contra l'acord plenari del 16 de desembre en què, de mutu acord, ajuntament i empresa acordaven la data del 15 de juny perquè Geafe deixi, sense contraprestació econòmica, de prestar el servei de gestió de la piscina municipal. 

La d'ahir va ser una sessió on, amb una durada total d'una hora, tots els punts van ser aprovats per unanimitat.A l'informatiu de demà repassarem els principals aspectes apareguts a l'apartat de precs i preguntes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar