Publicitat
Publicitat

El Maram acull les II Jornades de Conservació i Aprofitament del Mar

Més de 60 científics, professionals de la pesca i estudiants s'apleguen a l'Escala en les segones Jornades de Conservació i Aprofitament del Mar. S'han programat un total de 15 ponències per posar al dia la situació ecològica i la salut del nostre litoral.

Aquest cap de setmana l'Escala es situa al centre del debat científic sobre la salut del nostre litoral. La Fundació Alive, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i El Grup d'Acció  Local Pesquer, han organitzat dues jornades de ponències, debats i tallers científics amb el Maram i el Port de l'Escala com a seu.

Fins a 61 persones estan seguint aquestes jornades de forma presencial i prop d'una cinquantena on-line en streaming. Això demostra l'interès creixent de la comunitat científica i del sector pesquer per a la salut del nostre mar.

Entre els temes a debat, destaquen els que ens toquen ben d'aprop, com l'estat i la funció de la praderia de Gram al Golf de Roses, el projecte de recollida i estudi de plàstics Surfing for Science, on hi col·labora el Club Nàutic l'Escala, el projecte de seguiment de peixos anomenat ResMed o l'experiència del pla de cogestió de la sèpia.

Aquest divendres seran un total de 15 ponències entre el matí i la tarda i per demà dissabte s'han preparat un parell més d'activitats, una jornada de marcatge d'espècies per part de pescadors recreatius on ja hi han 25 inscrits i també un taller infantil on el tema central serà el món dels taurons.

l'Escala hi té una implicació fonamental en aquestes jornades, que compten amb el suport de l'Ajuntament de l'Escala i la participació del Club Nàutic l'Escala, qui farà una visita als biòtops que ha instal·lat al port.

Així, una bona conclusió d'aquestes jornades seria que La Badia de Roses.l'Escala i el Parc Natural del Montgrí Illes Medes i Baix Ter es situen com a protagonistes de l'investigació científica de primer nivell, amb dos objectius principals, garantir la conservació del nostre espai marí i així millorar la gestió de la pesca professional i també recreativa.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar