Publicitat
Publicitat

Arriba la cinquena edició de La Vila del Llibre de l'Escala

L'Escala estrena aquest vespre la cinquena edició de La Vila del Llibre, dedicada enguany a la literatura de la Catalunya nord. La Platja i l'Alfolí de la Sal exerciran de centre neuràlgic d'una fira que completa el cicle literari de la Mediterrània.

Josep Bofill, alcalde de l'Escala; Enric Bono, director de la Xarxa de Viles del Llibre i Joana Serra, comissària del festival d'enguany son els encarregats, avui al vespre, de donar el tret de sortida de la cinquena edició de la Vila del Llibre de l'Escala. Una presentació just després de la qual s'inaugurarà l'exposició "Josep Sebastià Pons, Pintor i poeta", comissariada per Eusebi Ayensa i Sebastià Frère, nét de Pons, el que es considera un dels autors de referència de la cultura catalana del Rosselló. La jornada d'avui es completarà encara amb el concert que oferirà el grup Jutglars, uns referents de la música de la Catalunya Nord.La d'enguany és ja la 5a Vila del Llibre de l'Escala i amb aquesta es completa el cicle de tres edicions dedicades als Països Catalans. La de 2021 va ser dedicada a Mallorca, la de l'any passat al País Valencià i la d'enguany a la Catalunya Nord.

 

Al llarg de tot dissabte i diumenge, la Platja i La Riba tornaran a bullir d'activitat amb la fira d'editorials independents. Més d'una trentena de parades amb llibres per a totes les edats i per a tots els paladars literaris i espais com l'Alfolí de la Sal o la Galeria Port 25 que acolliran des d'entrevistes, diàlegs, taules rodones, espectacles.

Fent-ne una lectura més, diguem-ne que local, hi ha cites en vermell al programa com el recital de Carme Callol i Jaume Comes sobre poemes de Josep Sebastià Pons, demà a les cinc de la tarda; o les presentacions dels llibres "Esclaus a Empúries al segle XX", de Francesc Gracia Alonso, diumenge a quarts de dotze; l'últim lliurament dels personatges de còmic Fabi i Fedó, de Carles Món, diumenge a les dotze; o "l'Escala Desapareguda" recull coordinat per Lurdes Boix, també diumenge, a les cinc de la tarda, només per posar-ne algun exemple.Ràdio l'Escala hi posa també el seu granet de sorra, amb l'adaptació radiofònica dels primers capítols de la novel·la "La Foradada" de Llum Saumell, una novel·la que transcorre en bona part per paisatges i entorns de l'Escala, que va ser premiada l'any passat amb el premi Vila de Martorell i que es presentarà diumenge a la una a l'Alfolí de la Sal. L'adaptació radiofònica s'emetrà per l'emissora local el mateix diumenge a quarts de dues.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar