Publicitat
Publicitat

Nou pas per a la construcció de l'ETAP

Nou tràmit per a la construcció de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable, que podria entrar en funcionament l'any 2025. El ple de febrer aprovava també una moció de denuncia de les espies a través del programa Pegasus.

La construcció de la nova Estació de Tractament d'Aigua Potable de l'Escala és una mica més propera. El ple d'ahir al vespre va aprovar la delegació de titularitat dels pous de captació al Consorci d'Aigües de la Costa Brava, un tràmit concretat en el punt anomenat "mutació demanial subjectiva motivada per l'encomana de gestió". 

El traspàs de titularitat tindrà vigència des de l'octubre de 2025, quan es calcula que estarà enllestida l'obra, sobre una inversió que, a hores d'ara, es calcula que pot superar els set milions d'euros. El punt va ser aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern més els dels regidors d'ERC i el de Junts. Van votar-hi en contra el regidor de Gent de l'Escala, Carles Carlà i el regidor d'EnComú l'Escala, Albert Pons.

L'alcalde, JOsep Bofill, no va refusar el debat de la municipalització del servei d'aigua, però acotat a l'apartat de distribució, és a dir, des dels dipòsits fins a les vivendes.

Al mateix ple es va aprovar el desbloqueig de l'adjudicació del contracte del servei d'enllumenat públic, després de diferents recursos i impugnacions. Finalment el servei el prestarà l'empresa Etra Bonal per un valor de 260 mil euros l'any.Es va prorrogar les autoritzacions d'explotació de les terrasses del passeig marítim de Riells per a l'estiu vinent i es va aprovar també per unanimitat el conveni amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà per a l'elaboració de pla local de joventut i el pla comarcal de joventut.En l'àmbit urbanístic, es va aprovar l'expedient d'expropiació de mutu acord amb el propietari a la zona de La Lloba, a Sant Martí d'Empúries per valor de 43 mil euros.I ja després dels punts de contingut, es va votar una moció de denúncia de les escoltes a partits i polítics a través del programa Pegasus. La moció, consensuada per tots els grups havia estat proposada des de Gent de l'Escala. El seu portaveu, Carles Carlà en va fer l'exposició.

Amb diferents matisos, tots els grups s'hi van posicionar a favor.

A l'informatiu de demà completarem la crònica del primer ple ordinari de l'any, amb el relat dels principals punts exposats al punt de precs i preguntes.

ETAP

Aixecament suspensió adjudicació contracte Serveis d'enllumenat públic

Moció



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar