Publicitat
Publicitat

L'Escala acull la segona part de la conferència 'Barça i Catalunya.'

'Barça i Catalunya. Temps de foscor' arriba a l'Escala per desgranar els misteris de l'equip blaugrana durant la Guerra Civil Espanyola fins al Barça de les cinc copes. L'Alfolí va acollir la trobada a càrrec de Salva Torres i Xavier Gamper, nét del fundador del club Joan Gamper.

La Penya Blaugrana de l'Escala portava a l'Escala la segona part del cicle de conferències 'Barça i Catalunya', una proposta que va néixer el 2017 arran de l'1 d'octubre des de la confederació de Penyes del Barça. Si la primera part va tenir bona acollida, aquesta va apropar a l'Alfolí una cinquantena de persones. 

 

Un acte on de nou el docent i vicepresident de la Confederació mundial de penyes Barcelonistes Salva Torres i el nét del fundador del Barça, Xavier Gamper són les cares més visibles d'aquestes xerrades divulgatives sobre la història del club blaugrana. Tot i això, cal dir que el projecte està format per moltes altres persones que han aportat el seu gra de sorra buscant informació,i recopilant detalls per poder oferir aquestes classes magistrals. De com es va fundar el club, els anys més emblemàtics, per quin motiu es va tancar el camp de les Corts, la importància de Canalets o també per donar valor a jugadors emblemàtics del club, esportistes moltes vegades oblidats.

  

Unes trobades amb els penyistes on Salva Torres sol anar acompanyat per Xavier Gamper, nét del fundador del Club. Entre els dos conformen un diàleg per explicar amb detall i fotografies un recorregut esportiu, social i polític de la història del FC Barcelona. A més Xavier Gamper aprofita per mostrar trams desconeguts de la vida del seu avi. A l'Escala es va comptar amb la sorpresa de la participació de l'exjugador blaugrana Paco Nieto, amic del també futbolista Josep Ros.

 

Precisament, la tercera part de la conferència està en marxa tot i que encara falta acabar de polir certes parts. Una xerrada que segurament tancarà el cicle de conferència 'Barça i Catalunya' i que s'acabarà aproximadament amb el Barça de Cruyff i Basilea. El que segur que no tindrem serà una quarta entrega dels anys més recents, ja que són molt actuals i encara no hi ha perspectiva històrica hi ha sentiments. 

La proposta 'Barça i Catalunya' va fer les delícies dels penyistes escalencs profunditzant en aquest cas en una de les èpoques més fosques del club.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar