Publicitat
Publicitat

Els núvols, una ficció sobre la fragilitat humana i la lluita per la vida

Carme Martí presenta la seva novel·la "Els núvols" a l'Escala. Una història sobre la maternitat, la fragilitat humana i la lluita per la vida, a través d'una mare i un fill que pateix una malaltia congènita al cor. 

"Els núvols" és una novel·la tendra i punyent, colpidora i plena de llum, tocant de molt a prop les experiències d'una família on al fill se li detecta, de naixement un problema coronari greu. L'infant i la seva mare en son els protagonistes. La història arrenca quan el noi compleix 16 anys i finalment se li pot fer un trasplnatament de cor. Podria semblar que amb el transplantament s'acaben les pors i els problemes. Però és precisament llavors que exploten totes les fragilitats vitals. Una història d'amor i de lluita per la vida.

Abans d'escriure la novel·la, Martí ha hagut de fer una important tasca de documentació tant a professionals de malalties coronàries com a pacients que han patit malalties com la del jove protagonista. I només després d'aquesta ingent tasca d'investigació n'ha sorgit la novel·la que defineix com una història de ficció que vol explicar la veritat de les famílies que han patit un transplantament de cor.

Carme Martí, nascuda a Montblanc el 1972, va debutar com a narradora fa deu anys amb "Un cel de plom", obra centrada en la vida de Neus Català i de la qual se n'ha fet la versió teatral; cinc anys després, el 2017, publicava "El camí de les Aigües" una obra de memòria i present. I cinc anys més tard ha arribat aquest "Els núvols", que divendres era presentat a la llibreria Vitel·la de l'Escala davant una nodrida  afluència de lectors.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar