Publicitat
Publicitat

Restaurar parets de pedra seca, restaurar patrimoni

S'ha celebrat la quarta edició del taller de restauració de pedra seca, de nou al Camí de Vilanera. Hi han participat un total de 8 persones que han volgut aprendre com construir i restaurar una paret tot recuperant el patrimoni local.

Aquest cap de setmana des del Museu de l'Escala s'ha organitzat un taller de restauració de parets de pedra seca.El taller  pretén posar en pràctica alguna de les tècniques més habituals  mitjançant la construcció o reconstrucció d’una petita obra,  tot i que cada artesà ho feia a la seva manera, o bé apresa per tradició.També serveix per analitzar sobre el terreny les construccions, tant des de la seva vessant constructiva com cultural i de relació amb l’entorn, tot recuperant el patrimoni.De nou s'ha treballat al Camí de Vilanera, una zona que es va recuperant després que el temps hagi fet caure algunes parets, amés dels furtius que se n'han emportat o s'han dedicat a trencar-les.

Ha estat la quarta edició del taller, que ha comptat amb 8 participants, la xifra ideal per poder ensenyar la tècnica.Dos dels joves participants, l'Ot i en Jofre són ja veterans en la restauració de partes de pedra seca.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar