Publicitat
Publicitat

Xavier Rubert de Ventós mor a l'edat de 83 anys

Ha mort el filòsof, escriptor i polític Xavier Rubert de Ventós, a l'edat de 83 anys. Estretament vinculat a l'Escala, ell va ser l'autor del guió i els textos de la cerimònia de rebuda de la flama olímpica a Empúries. El mateix 1992 va ser el pregoner de la festa major de l'Escala.

Xavier Rubert de Ventós ha mort a Barcelona, aquest dissabte 28 de gener a l'edat de 83 anys. Catedràtic d'estètica a la Universitat Politècnica de Catalunya, a més de professor en altres universitats de Barcelona i nord-americanes com Harvard, Brown, Berkeley, Cincinnati i Nova York, essent figura clau per a la creació de la càtedra Barcelona - Nova York, que funcionà entre 1983 i 1986. Políticament, durant el franquisme va militar al FOC, al costat de Pasqual Maragall, amic seu des de la infància.Va passar per la política activa essent diputat al congrés espanyol del 1982 al 1986 i al Parlament Europeu entre 1986 i1994.Deixa escrites una trentena d'obres, centrades especialment en l'àmbit de l'estètica, la filosofia política.Passava bona part de l'any, especialment els estius, a la seva residència de sant Martí d'Empúries.A l'Escala, va ser el guionista i redactor dels textos de la cerimònia d'arribada de la flama olímpica. Recull de textos encapçalat pel lema "Port, porta, pacte, pont". "Port de les naus dels grecs, porta del món dels romans; pacte entre tres pobles veïns, pont que ens ha dut de colonitzats a prendre el relleu i prossegui el camí que és donar el que reberes: una cultura, una llei..."

El mateix any 1992, uns mesos després de l'arribada de la flama olímpica a Empúries va ser el pregoner de la Festa Major.La vetlla fúnebre es va fer ahir al Tanatori de Les Corts. La cerimònia fúnebre s'ha fet avui a Sant Martí d'Empúries en la intimitat familiar.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar