Publicitat
Publicitat

La sorra com a element protagonista de dues exposicions a l'Alfolí

L'Alfolí de la Sal acull les exposicions dels projectes guanyadors de les beques de primavera de 2020 i 2022. Projectes de Marc Larré i de Mariona Moncunill que tenen la sorra com a element protagonista principal. Es poden veure fins a finals de febrer.

"Una mà, un mol·lusc, un insecte, un cotxe" en una sala i "Sorres voladores" en una altra són les dues exposicions que dissabte es van inaugurar simultàniament. Son fruit del treball elaborat per Marc Larré l'any 2020 i per Mariona Moncunill, el 2022, com a guanyadors de les respectives beques de primavera que convoca l'Ajuntament de l'Escala. Una i altra presenten treballs on la sorra n'és l'element protagonista. Larré presenta un grup de peces realitzades a partir de forats a la sorra. Una immersió a l'univers particular de l'entorn que presideix la Casa Forestal de Sant Martí d'Empúries, on va poder treballar durant tres mesos de la primavera de 2020.

Les peces de Marc Larré presenten una textura que simula la fragilitat i maleabilitat de la sorra de la platja, si bé les peces són treballades sobre fang i escaiola.

Entre pandèmia i després problemes d'agenda tant de l'artista com de les sales municipals no s'havia pogut exposar aquest treball del qui va ser guanyador de la beca de primavera de 2020. Quasi tres anys després de gaudir d'aquell premi, Larré fa explícit l'agraiment per haver pogut gaudir del privilegi de viure tres mesos a la Casa Forestal per desenvolupar el projecte.

Mariona Moncunill, guanyadora de l'última beca, la de l'any passat, centra el seu treball en la investigació de les dunes de sorra que la tramuntana apilava a les platges del golf. En la seva estada a Sant Martí d'Empúries, va estudiar i investigar el procés de fixació d'aqeustes dues que va emprendre, a finals del segle XIX el Servei Hidrològic-forestal de l'estat. El resultat és una instal·lació a mode de maqueta abstracta de la dinàmica d'una duna. Al centre de la sala dels còdols de l'Alfolí, un munt de sorra simula una duna, sobre la qual s'hi enfoca un ventilador que, connectat a l'estació meteorològica de Sant Pere Pescador, bufa segons la intensitat de la tramuntana.

Per a Moncunill, gaudir de la Beca de Primavera de l'Escala li ha suposat una oportunitat d'aturar-se i treballar en calma, centrant tota l'atenció sobre el projecte en qüestió, "Sorres voladores" l'ha batejat.

Les dues exposicions es podran visitar fins l'últim cap de setmana de febrer, fins el diumenge 26.I paral·lelament, ja comença a caminar la convocatòria de la beca d'aquest 2023, enguany un any especial, en la mesura que serà l'edició 25.

Com a novetat d'enguany, cal citar també que es convocarà una beca de tardor pensada per a l'àmbit de la investigació.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar