Publicitat
Publicitat

Exposició de les beques de primavera de 2020 i 2022

Demà s'inauguren les exposicions corresponents als projectes de la Beca de Primavera 2020 i 2022, dels artistes Marc Larré i Mariona Moncunill, respectivament. Es podran veure fins el 26 de febrer a l'Alfolí de la Sal. Aquest 2023

Les limitacions imposades per la Covid-19, primer, i l'alt volum d'activitat de l'Alfolí, després, han fet que les exposicions dels projectes de la Beca de Primavera que corresponen als anys 2020 i 2022 hagin acabat coincidint en el temps. Es podran veure, a partir d'aquest dissabte, i fins el 26 de febrer, dividits entre dues sales de l'Alfolí de la Sal. La inauguració serà aquest dissabte a les 12h i curiosament, ambdós projectes tenen relació amb la sorra.

L'exposició de Marc Larré, corresponent a la beca de 2020 es titula UNA MÀ, UN MOL.LUSC, UN INSECTE, UN COTXE i consta d'un grup de peces realitzades a partir de forats a la sorra. Els forats són l’espai que deixa un peu, una mà, un mol·lusc, un genoll, un insecte, un cotxe. El fang utilitzat per omplir els forats va ser recollit del mar després del temporal Glòria i prové del llit de l’antiga desembocadura del riu Fluvià, un cos de sediment amagat sota terra des de fa més de tres segles. La de Mariona Moncunill, beca de primavera de 2022 es titula SORRES VOLADORES i està inspirada en les sorres "voladores" de les dunes mòbils del sud del golf de Roses que, fins a finals del segle XIX suposaven un important problema per als habitants de la zona, fins que van ser fixades amb vegetació, tasca lenta i delicada que encara continu avui en dia. L'exposició, fruit de tot un treball d'investigació, proposa una maqueta abstracta i tant volàtil com les dues, que remet a la ingent feina de contenir-les.La beca de primavera arribarà enguany a l'edició número 25.

Aquest any, a més es recupera la Beca de Tardor, destinada a ajudar un projecte de recerca.

De moment, la cita immediata és demà a les dotze del migdia, amb l'estrena de les exposicions de les Beques de Primavera de 2020 i de 2022.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar